الجمعة 21-11-2025 الموافق 1 جمادي الآخرة 1447 منصة البلقاء الرقمية منصة البلقاء الرقمية | التوعية بالامن السيراني شهر التوعية بالامن السيبراني | خريجو البلقاء | English
عن الجامعةmenu arrow الكليات والعمادات menu arrow وحدة القبول والتسجيل المراكز العلمية menu arrow الوحدات الادارية menu arrow بوابة القبولات مكتب التعليم التقني المشاريع والمؤتمرات menu arrow البلقاء والعالم
عن الجامعة:
bullet عن الجامعة
bullet الرسالة الملكية
bullet كلمة الرئيس
bullet الرؤيا و الرسالة
bullet رئاسة الجامعة
bullet مجلس الامناء

bullet مجلس الجامعة
bullet مجلس العمداء
bullet الرؤساء السابقون
bullet قصص نجاح
bullet البلقاء في عيونهم
bullet السياسات العامة لجامعة البلقاء التطبيقية
bullet الخطة الاستراتيجية 2021 - 2025
bullet خطة إدارة المخاطر 2021-2025
العمادات:
bullet  شؤون الطلبة
bullet  البحث العلمي و الابتكار
كليات مركز الجامعة:
bullet  الدراسات العليا
bullet  الطب
bullet  العلوم الطبية المساندة
bullet  التمريض
bullet  العلوم
bullet  الامير عبدالله بن غازي للاتصالات وتكنولوجيا المعلومات
bullet  الذكاء الاصطناعي

bullet  الهندسة
bullet  الأعمال
bullet  السلط للعلوم الإنسانية
bullet  الزراعة التكنولوجية
bullet  السلط التقنية
bullet  الحقوق
الكليات الخارجية:
bullet  الحصن الجامعية
bullet  اربد الجامعية
bullet  عجلون الجامعية
bullet  الهندسة التكنولوجية
bullet  عمان الجامعية للعلوم المالية والادارية
bullet  الاميرة عاليه الجامعية
bullet  الزرقاء الجامعية

bullet  الاميرة رحمة الجامعية
bullet  الكرك الجامعية
bullet  الشوبك الجامعية
bullet  معان الجامعية
bullet  العقبة الجامعية

bullet  أكاديمية الأمير الحسين بن عبد الله الثاني للحماية المدنية
المراكز العلمية
bullet مركز الحاسوب
bullet مركز اللغات
bullet مركز الاستشارات والدراسات والتدريب
bullet المركز الوطني للتدريب وتأهيل المدربين
bullet مركز التطوير وضمان الجودة
bullet المركز الدولي لبحوث المياه والبيئة والطاقة
bullet المركز الاردني الكوري للمعلومات وتكنولوجيا الاتصالات
bullet مركز العقبة للتعليم والتدريب البحري
bullet مركز تكنولوجيا التعلم والتعليم
bullet مركز الابتكار والابداع وريادة الاعمال
bullet  مركز القياس والتشخيص الشامل للإعاقات
bullet مركز التطوير الوظيفي
bullet مركز التطوير الوظيفي لكليات إقليم الشمال
bullet مكتب التعليم التقني
bullet مركز الرصد البيئي
الوحدات:
bullet وحدة القبول والتسجيل
bullet وحدة التقييم والامتحانات العامة
bullet وحدة المكتبة المركزية
bullet وحدة الشؤون المالية
bullet وحدة التأمين الصحي
bullet وحدة الخدمات العامة

bullet  وحدة الرئاسة
bullet وحدة اللوازم والاشغال
bullet وحدة الرقابة والتدقيق الداخلي
bullet وحدة التعاون والعلاقات الدولية
bullet وحدة التنمية وخدمة المجتمع المحلي
الدوائر:
bullet دائرة شؤون العاملين
bullet منصة البلقاء الرقمية
bullet نادي العاملين
وحدة القبول والتسجيل:
bullet الصفحة الرئيسية
bullet التعليمات
bullet  نشرة تخصصات البكالوريوس
bullet نشرة تخصصات البكالوريوس التقني
bullet نشرة تخصصات الدبلوم
bullet التحقق من الشهادات
bullet بوابة القبولات

bullet طلب التحقق من صحة شهادة
bullet دليل الطالب
bullet التقويم الجامعي 2021 _ 2022
bullet التقويم الجامعي 2022 _ 2023
bullet نظام التسجيل الإلكتروني
bullet دراسة نسب التشغيل لخريجي جامعة البلقاء التطبيقية
bullet عرض تقديمي عن دراسة نسب التشغيل لخريجي جامعة البلقاء التطبيقية
المشاريع و المؤتمرات:
bullet المؤتمر الدولي الأول للذكاء الاصطناعي في العلوم الصحية
bullet مؤتمر كلية الأعمال الدولي الثاني - مستقبل الاستدامة لبيئة الاعمال: التنمية السياحية، الابتكار والمرونة
bullet المؤتمر الدولي الاول - مستقبل الاستدامة لبيئة الاعمال: تجارب عملية
bullet 3D GARMENT DESIGN TRAINING
bullet INTERNISA
bullet Med-Quad
bullet Erasmus+ Projects bullet WATER4MED
OverView
Research Intersets
Qualifications
Experiences
Publications
University Courses Taught
Conferences and Workshops
Books
Journals Editor/ Reviewer
Community Service
Refrences
Prof. Malak Mohammed Ahmed Angor
Dr. Malak M. Angor is an Professor in nutrition and food processing and immediate Assistant Dean for Graduate Studies and Scientific Research,, Head of the Department of Nutrition and Food Processing in past ,and vice dean at Huson University College/ Al-Balqa Applied University. She is massive in the areas of Nutrition and Food processing having gathered experience over years of lecturing and conducting research. Her current research interest is multidisciplinary and includes food processing and preservation, food analysis, human nutrition and diet therapy. Her focus is on the development of food processing methods that are appropriate for the preservation
PROFESSOR
AL-HUSON UNIVERSITY COLLEGE
https://www.bau.edu.jo/@dr.angormalak
 Major: Nutrition and food processing
 Minor: Nutrition and food processing
 dr.angormalak@bau.edu.jo
 027010400
عربي
ORCID ID: 0000-0002-2631-4011
WoS: https://www.webofscience.com/wos/author/record/HZK-6123-2023
Scopus Author ID: 36141787200
Scopus Link: https://www.scopus.com/authid/detail.uri?authorId=36141787200
Researcher ID: 6008
Google Scholar: https://scholar.google.com/citations?user=HUDtv2sAAAAJ&hl=en

OverView
Dr. Malak M. Angor is an Professor in nutrition and food processing and immediate Assistant Dean for Graduate Studies and Scientific Research ,, Head of the Department of Nutrition and Food Processing and vice dean at Huson University College/ Al-Balqa Applied University. She is massive in the areas of Nutrition and Food processing having gathered experience over years of lecturing and conducting research. Her current research interest is multidisciplinary and includes food processing and preservation, food analysis, human nutrition and diet therapy. Her focus is on the development of food processing methods that are appropriate for the preservation and enhancement of food nutrients.

Research Intersets:
Human nutrition
Food processing and preservation
food analysis
Diet therapy

Qualifications
# Degree University Specialization Graduation year
1PHDUniversity of Jordannutrition and food processing2010
2MASTER DEGREEUniversity of Jordannutrition and food processing2004
3BACHELOR'S DEGREEUniversity of Jordannutrition and food processing1985

Experiences
Academic Experience:
2023 -Current :Chair of department Nutrition and food science,Al-Balqa Applied University / Al-Huson University Collage,Jordan.
2018 -Current :Associate Professor,Al-Balqa Applied University / Al-Huson University Collage,Jordan.
2015 -2016 :Vice Dean For academic affairs,Al-Balqa Applied University / Al-Huson University Collage,Jordan.
2015 -2016 :Chair of department Nutrition and food science,Al-Balqa Applied University / Al-Huson University Collage,Jordan.
2014 -2015 :Assistant Dean for Quality and Scientific Research,Al-Balqa Applied University / Al-Huson University Collage,Jordan.
2013 -2014 :Assistant Dean for Student Affairs,Al-Balqa Applied University / Al-Huson University Collage,Jordan.
2011 -2018 :Assistance Professor,Al-Balqa Applied University / Al-Huson University Collage,Jordan.
1998 -2011 :Instractor,Al-Balqa Applied University / Al-Huson University Collage,Jordan.
1989 -1998 :Instractor,Al-Huson Polytechnic /Ministry of High Eduction,Jordan.

Administrative Experience:

Publications
1- Fresh crushed garlic exhibits superior allicin and pyruvic acid stability, while fresh sliced garlic leads in phenolic and antioxidant content ,Applied Food Research, 2025,Vol. ,no. .
2- Improving food safety compliance of potential employees through a novel model of knowledge, attitude, commitment, and practice ,Journal of Food Science, 2024,Vol. 1,no. 1.
3- Cookie dough functional properties of partially replaced all-purpose wheat flour with powdered fruit skins and the hedonic perception of the resulting cookies , Frontiers in Sustainable Food Systems, 2024,Vol. 8,no. 1.
4- Investigating fat reduction absorption and sensory properties for Kubeh during deep frying using carob as coating films ,Frontiers in Sustainable Food Systems, 2023,Vol. 7,no. 1253280.
5- Effect of Drying and Freezing on the Phytochemical Properties of Okra during Storage ,ACS Omega, 2023,Vol. 8,no. 1.
6- Nutraceutical and Functional Properties of Lupin Protein Extracts Obtained via a Combined Ultrasonication and Microwave-Assisted Process ,Processes, 2023,Vol. 11,no. 10.
7- Investigating chemical, antioxidant, and sensory properties of chocolate fortified with cactus stems powder ,Frontiers in Sustainable Food Systems, 2023,Vol. 7,no. 1.
8- Physicochemical and sensory characteristics of gluten-free corn-based biscuit supplemented with walnut and peanut for celiac patients ,Journal of the Saudi Society of Agricultural Sciences, 2023,Vol. x,no. x.
9- Reducing oil absorption of falafel balls by using edible coating films containing dried orange-albedo powder or dried apple peel during deep frying ,Frontiers in Sustainable Food Systems, 2023,Vol. 7,no. 1.
10- PHYSICOCHEMICAL AND SENSORY PROPERTIES OF JAMEED ENRICHED WITH ORANGE ALBEDO AND APPLE PEEL POWDER ,African Journal of Food, Agriculture, Nutrition and Development, 2023,Vol. 23,no. 2.
11- Impact of COVID-19 pandemic on obesity among adults in Jordan ,Frontiers in Nutrition, 2023,Vol. 10,no. 1.
12- Effect of Lockdown in the COVID-19 Pandemic on Dietary Habits and Self-Medication Practice in People Living in Jordan ,International Journal of Nutrition, Pharmacology, Neurological Diseases, 2022,Vol. 12,no. 4.
13- Effects of Stay-at-Home (Curfew) as a Result of COVID-19 Pandemic on Obesity, Depression and Physical Activity in People Living in Jordan ,Journal of Nutritional Medicine and Diet Care, 2021,Vol. 7,no. 1.
14- Use of Enzymatic Preparations to Improve the Productivity and Quality of Olive Oil ,Jordan Journal of Agricultural Sciences, 2021,Vol. 17,no. 4.
15- Physiochemical properties and nutritional profile of Mediterranean oak acorn ,African Journal of Food, Agriculture, Nutrition and Development , 2020,Vol. 20,no. 5.

University Courses Taught
1- Dairy science and technology.
2- Diet therapy.
3- food chemistry.
4- Human nutrition.
5- fruit and vegetable processing.
6- Nutritional assessment.
7- Food analysis.
8- Oil and meat processing.
9- Food quality.

Conferences and Workshops
# Conference/Workshop Name Conference/Workshop Place Conference/Workshop Date
1اليوم العلمي / كلية الحصن الجامعيةJordan2022/05
2مؤتمر الغذاء الذكي الغذاء الوظيفي الثانيJordan2019/12
3أهمية الاعتماد وإجراءات الحصول على اعتماد المختبراتJordan2019/03

Books
# Book Name Publisher Name Year
1تصنيع الخضار والفواكهدار الامل للنشر والتوزيع2001

Journals Editor/ Reviewer
Editors
Biotechnology and Bioprocessing.
:

Community Service :
ادارة فعاليات ملتقى المرأة الريفية الأول.
رعاية الملتقى السنوي الختامي للجنة النسائية في مركز سال القرآني.

Refrences
Prof. Dr. Prof. Basem Mohammed Al-Sawalha-University of Jordan ,basem@ju.edu.jo.
Prof. Dr. Prof. Mohammed Saleh-University of Jordan ,misaleh@ju.edu.jo.
Prof. Dr. Taha Rababah-University of Science and Technology ,trababah@just.edu.jo.


Print CV
Print CV



اتصل بنا
جامعة البلقاء التطبيقية
 962 5 3491111+
 962 5 3532312+
  السلط 19117 . الاردن, ص. ب. 206
شبكات التواصل الإجتماعي
Facebook Twitter Youtube Instgram Linked In
Google Play App Store
سياسة حماية البيانات و الخصوصية
©2022 جميع الحقوق محفوظة جامعة البلقاء التطبيقية تصميم وبرمجة مركز الحاسوب
إضغط هنا لمشاهدة أفضل إعدادات التصفح